top of page

Doelstelling vereniging popbelang hengelo

Het behartigen van de belangen van de amateur- en semi professionele muzikanten in Hengelo en omstreken.

 

historie

De Vereniging Popbelang Hengelo is een organisatie die zich sinds 1981 inzet voor de regionale amateur en semi-professionele popmuziek. Popmuziek wordt gerekend tot de podiumkunsten.

De aangesloten bands en individuele musici varieren van 'net startend' tot reeds enkele jaren bezig. Zij spelen zowel covers als eigen werk in zowat elk denkbare popmuziekstijl. Ook de passieve muziekliefhebber is in de vereniging van harte welkom.

Volgend jaar zal de vereniging zich al 30 jaar inzetten voor de amateurkunsten op het gebied van de popmuziek. In 1985 overtuigde een groep actieve muzikanten de gemeente Hengelo ervan, dat het noodzakelijk was om diverse faciliteiten te creeren voor muzikanten in Hengelo en omstreken. Dit resulteerde in 1987 tot het neerzetten van een geheel vernieuwde accommodatie aan de Oldenzaalsestraat 14a. Bands konden hier repeteren en opnames maken in de studio.

Ook het neerzetten van de Stichting Metropool (poppodium), was het initiatief van het Popbelang bestuur.

Tot 2009 zat Vereniging Popbelang gehuisvest in dit pand, maar het pand verouderde en Hengelo was toe aan een geheel vernieuwde opzet (zie o.a. het vernieuwde Metropool). Er is bewust gekozen voor ontvlechting zodat de twee partijen een eigen koers konden gaan varen.

De vereniging besloot om samen verder te gaan met Blue 72 in 2009. Deze organisatie richt zich met name op het faciliteren van bands in ruime zin. Dit houdt in dat zij ruimtes, geluid en licht verhuren. Daarnaast plegen ze onderhoud aan versterkers en materialen. Een perfecte nieuwe partner om de doelstelling te realiseren.

In 2012 is er besloten om Blue 72 te sluiten omdat het niet rendabel te maken was. Het bestuur heeft ervoor gekozen om een tijdelijk onderkomen te zoeken in de binnenstad bij partner POPSCOOL HENGELO.

Download hier het beleidsnota 2010-2014.

©1981-2013 Vereniging Popbelang Hengelo. Smutsstraat 9-1 7551 HM Hengelo 074-2509309 All rights reserved!

bottom of page